Kuchnia Wielkopolan
Jedna z naszych najbardziej wyczekiwanych publikacji, jako że pytania o wielkopolskie kulinaria pojawiały się na wszystkich imprezach targowych. Kuchnia Wielkopolan to pozycja która łączy w sobie kulinarny przewodnik po Wielkopolsce, książkę kucharską z gotowymi przepisami oraz zachętę do spróbowania dań naszych piastowskich przodków.
Czytelnik dowie się sporo o pochodzeniu naszej kuchni czy o wartych spróbowania lokalnych specjałach oraz pozna kilka kulinarnych anegdotek. Dla tych, którzy nie czują się dostatecznie biegli w sztuce kulinarnej przygotowaliśmy też zestawienie rekomendowanych restauracji, w których najlepsi szefowie przygotują dla wielkopolskie potrawy.
Kuchnia Wielkopolan została wydana na sprali i wydrukowana na wytrzymałym kredowym papierze, dzięki czemu jest bardzo poręczna i bez problemu wytrzyma używanie w kuchni.
Data wydania: 2019
Wydawca: Wielkopolska Organizacja Turystyczna
Autor: Hanna Lis, Paweł Lis, Sergiusz Hieronimczak
Koncepcja i opracowanie: Daria Miedziejko, Ewa Przydrożny
Redakcja: Daria Miedziejko
Zdjęcia potraw: Piotr Piosik, Krzysztof Wasilczyk
Projekt graficzny i skład:digraf.pl